torstai 28. maaliskuuta 2013

Hirmuliskovillitys


Silloin kun minä olin pieni, dinosaurukset olivat virallisesti siistein juttu ikinä (tm). Niin kyllä oli moni muukin asia, mutta ei anneta sen häiritä. Muinaisella 90-luvulla Jurassic Park nostatti sukupuuttoon kuolleet jättiläismatelijat todelliseksi muoti-ilmiöksi. Opettelin pentuna ulkoa tusinoittain erilaisia dinosauruslajeja, ja muistin vieläpä ulkoa, millä mesotsooisella maailmankaudella (trias-, jura-, liitukausi) kukin laji eli. Selvästi taipumukseni nörttimäiseen pakkomielteisyyteen juontaa juurensa aika kauas! 

On vähän sääli, että valtaosa tästä tiedosta on sittemmin päässyt unohtumaan. Tänä päivänä tuskin erottaisin Pachycephalosaurusta Eustreptospondyluksesta, vaikka ne seisoisivat vierekkäin! Olen kuitenkin viime aikoina virittäytynyt jälleen paleontologiselle taajuudelle, ja haluaisinkin fiilistellä paria juttua dinosauruksiin liittyen.


Katsokaa nyt tuota Jurassic  Park -lippistä! Like a BOSS!


JURASSIC PARK 3D


Toukokuussa Jurassic Park -elokuvan ensi-illasta tulee kuluneeksi 20 vuotta, ja tämän merkkipaalun varjolla kyseinen leffa palaa jälleen teattereihin, tällä kertaa tosin kolmiulotteisuudella höystettynä. Kyynistä rahastusta? Kyllä. Mutta en jättäisi tätä tilaisuutta väliin mistään hinnasta! Kuulemani mukaan Jurassic Park on eräs niistä elokuvista, jotka tulisi ehdottomasti nähdä jättisuurella valkokankaalla. Minun surkea kohtaloni on ollut katsella sitä piskuisen kuvaputkitelkkarin ruudulta, ja vieläpä VHS-kasetilta. (Alan tuntea itseni dinosaurukseksi, kun vain muistelen kasettien takaisinkelaamista jokaisen katselukerran jälkeen).

Kun istuskelin Finnkinon teatterissa odotellessani Pilvikartaston alkua, eteeni läjähti Jurassic Parkin traileri. Minun täytyi nähdä trailerista vain ensimmäiset kaksi sekuntia tunnistaakseni, mikä elokuva oli kyseessä. Aloin välittömästi kihistä innosta kuin pikkupentu jouluaattona! Kun T-Rexin ikoninen karjahdus kaikui leffasalissa repien katsojien tärykalvot hajalle, suurin piirtein pompin istuimellani ja kusin hunajaa (siis suurin piirtein, uskoisin hunajan kusemisen olevan kivulias kokemus.) Tuon trailerin jälkeen olin melkein valmis lähtemään kotiin. En minä jaksa mitään Pilvikartastoa katsella, haluan nähdä Jurassic Parkin!


PRIMAL CARNAGE


Edellä mainitusta tapauksesta on kulunut jo pari viikkoa, mutta pieni dinosauruksennälkä jäi kummittelemaan takaraivooni. Eilen aamulla näin Steamin kauppapaikassa pyöriessäni Primal Carnage -nimisen pelin olevan alennuksessa. Pikainen googletus kertoi, että kyseessä on pienen indiestudion väsäämä verkkomoninpeli, jossa ihmiset ja dinosaurukset taistelevat toisiaan vastaan Jurassic Parkin hengessä. Hauska idea ja halpa hinta eivät jättäneet vaihtoehtoja, minun oli pistettävä Visa vinkumaan!

Tuntemattomuus ja pieni kehitysstudio eivät yleensä ole erityisen lupaava yhdistelmä, mutta Primal Carnage osoittautui todelliseksi yllättäjäksi!  Parin tunnin pelaamisen jälkeen suostuttelin vielä Jarin ja Pekan ostamaan Primal Carnagen, minkä jälkeen pelasimme tuntikausia. Hyvät ihmiset, ostakaa tekin tämä peli! Teen siitä kohta jonkin sortin videoarvostelun tai fiilistelyn, jossa kerron tarkemmin sen hyvistä ja huonoista puolista. Lyhyesti sanottuna Primal Carnage on hauska ja yllättävän tasapainoinen moninpeli, joka vaatii pelaajilta tiimityötä.

Ihmiset ovat pikkuisia ja heikkoja verrattuna esihistoriallisiin petoihin, mutta pystyvät ampumaan kaukaa ja käyttämään monia erikoiskykyjä dinojen nujertamiseksi. Toisaalta Tyrannosaurus voi tappaa ihmispelaajan pelkästään kävelemällä tämän päältä, mikä on mahtavaa! Peli tarjoaa osapuolista riippuen joko jännitystä ja paniikkia, tai sitten saalistamisen riemua ja voimafantasiaa! Hyvin erilaisista osapuolista huolimatta matsit ovat usein tasapuolista vääntöä. Kenttiä on aika vähän ja bugeja löytyy kuin leppäkerttuterraariosta, mutta nämä ovat vain mitättömiä murheenaiheita! Primal Carnage tarjoaa jotain ainutlaatuista ja hienoa kaikille dinosaurusten ja ammuskelun ystäville.
2 kommenttia:

  1. Hähä, lapsena olin itsekin ihan huumassa dinoihin.

    Tämä on muuten parhain blogi kautta aikojen.

    VastaaPoista
  2. Tuleeko Trespasser arvostelu :3

    VastaaPoista