tiistai 15. lokakuuta 2013

Retroluolasto: Super Metroid

Uusi Retroluolaston jakso on viimein täällä! Tässä episodissa hyppäsin seksikkään palkkionmetsästäjä Samus Aranin peltipöksyihin! En kuitenkaan kirjaimellisesti. Jaksossa on luvassa sekä villiä naisenergiaa että katkeran sovinistisia heittoja, joten katsokaa pois!Metroid Primen ystävänä oli hauskaa huomata, että iso osa kyseisen pelin hienouksista löytyi jo Super Metroidista. Musiikit, ympäristö ja monet viholliset huokuivat samaa tunnelmaa. Pakko tosin myöntää, että Super Metroidissa osa salaisuuksista oli piilotettu ihan törkeän kiperiin paikkoihin. Ilman netin ystävällistä apua en olisi löytänyt monia energiatankkeja tai ohjuspaketteja. Kokonaisuutena Super Metroid oli kuitenkin paljon pelikelpoisempi kuin vaikkapa NES:n aivan ensimmäinen Metroid, jota olen pikaisesti testaillut. Hyi mitä kakkaa.

Olen muuten sanoinkuvaamattoman pettynyt siihen, että Nintendo 64:n pelit eivät ole vieläkään saapuneet Wii U:n Virtual Consoleen! Pelaisin nimittäin todella mielelläni vaikkapa Super Mario 64:ää Game Padin näytöltä... Eniten tässä koko hommassa ärsyttää se, että vielä viime sukupolvessa Nintendolla oli Virtual Consolessa satoja pelejä, joista vain säälittävän pieni osa on julkaistu Wii U:lla. Ei voi olla noin vaikeaa!

Noh, onneksi niitä Super Nintendon tärkeimpiä pelejä löytyy sentään valikoimasta. Nyt kun Wii U on ollut Wind Waker HD:n jälkeen vähän toimettomana, päätin ladata Virtual Consolesta kaksi klassikkoa, jotka ovat itseltäni jääneet aiemmin kokematta: Super Metroidin sekä kaikkien kehuman kulttirope EarthBoundin. EarthBoundin pelailun säästän vuoden loppuun, sillä tuollainen lämminhenkinen rooliseikkailu sopii täydellisesti jouluiseen tunnelmaan.

Ps. Huomenna lähden siskon luokse Loimaalle pitkästä aikaa. OU JEE! Mikä parasta, olen nyt virallisesti syyslomalla melkein kaksi viikkoa, hah hah!


1 kommentti:

  1. Moikka!

    Parhaan pelin retroluolasto ei pettänyt :). Mitenkäs tuo EarthBound? Jos saa esittää toivetta seuraavaan retroiluun, niin olisin kiinnostunut Nessin seikkailusta. Oon nimittäinen miettinyt sen lataamista ja olisi kiva kuulla pelistä lisää.

    VastaaPoista