tiistai 14. tammikuuta 2014

Star Wars -kuumetta ilmassa!

Heti ensiksi esittelen teille uusimman Retroluolasto-jakson, joka koskee tämän päivän fiilistelyäni!

 

Olen fanittanut Tähtien sotaa jo aivan pikkuskidistä saakka. Ensimmäistä kertaa tutustuin sarjaan melkein viisitoista vuotta sitten. Auton takapenkillä istuessani löysin muutaman sivun mittaisen mainoslehtisen Star Wars episodi ykkösestä, joka oli tulossa elokuvateattereihin kesän lopulla. Upean näköiset hahmot, rakettirekikilpailut ja Naboon tähtihävittäjä kiinnittivät huomioni välittömästi. Hieman myöhemmin sain itselleni kolme ensimmäistä elokuvaa VHS-kasetteina, ja matkani tieteisnörtiksi alkoi toden teolla! Muistan, kuinka eka luokalla katsoin yhdessä vaiheessa yhden Star Wars -elokuvan päivässä. Niinpä tuijotin koko trilogian läpi kahdesti viikossa. Ja parin kuukauden aikana se teki melkoisen määrän katselukertoja! Viime vuosituhannen viimeisenä jouluna sain lahjaksi Episodi 1 -VHS:n sekä kaksi elokuvaan liittyvää LEGOa. Ehkä yksi parhaimmista jouluista ikinä!

Jotkin asiat eivät muutu. Viime jouluna sain lahjaksi tämän hienon herätyskellon!


Star Wars oli siis aika oleellinen osa lapsuuttani, olen nähnyt jokaisen elokuvan vähintään kymmeniä kertoja. Niiden lisäksi lainasin yhdessä vaiheessa kaikki suomeksi julkaistut Star Wars -sarjakuvat, ja myönnä jopa lukeneeni niitä kirjoja. Hämmentävää kyllä sarja jaksaa edelleen kiehtoa, vaikka olenkin jo kolmannella kymmenellä! Itse asiassa viimeisen viikon ajan olen kieriskellyt melkoisen Tähtien sota-manian kourissa! Tämä tarkoittaa sitä, että sukelsin jälleen kerran tuntikausiksi Wookiedpedian syövereihin ja ahmin tietoa joka ikisestä sarjaan liittyvästä pikku yksityiskohdasta. Sen lisäksi olen fiilistellyt elokuvien musiikilla ja jopa pelaillut hieman Star Wars-videopelejä. Tämä ei ole minulle mitään uutta, yleensä fanitukseni nousee pinnalle ainakin kerran vuodessa. Siisteintähän koko jutussa on se, että sarjan universumi on paisunut sellaisiin mittasuhteisiin, ettei yksi ihminen voi mitenkään tietää kaikkea. Niinpä opin joka kerta jotain uutta, mikä pitää sarjan aina tuoreena. Nyt sitä vain toivoisi, että omistaisin Blu-Ray-soittimen, niin voisin katsoa kaikki elokuvat sadannen kerran läpi. Warettamaan en ryhdy.


Seuraavaksi pitäisi tahkota läpi Super Star Warsin jatko-osat. Latasin ne Virtual Consolesta eilen illalla, ja ehdin hieman testata Imperiumin vastaiskua. Vartin taistelun jälkeen olin lähellä nakata ohjaimen seinään! Nyt pitää vetää naamaan purkillinen rauhoittavia lääkkeitä ja kokeilla uudestaan. Pikku haaste on se pelien suola... Perkele.

5 kommenttia:

 1. Hauska yhteensattuma. Ajattelinkin eilen, että pitäisikö Super SW hankkia. Nyt olen siitä varma :)

  VastaaPoista
 2. Vader on Luken isä!

  VastaaPoista
 3. Voisiko Assassins Creed 4:sta tulla arvostelua? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, viestisi on jo viikon ikäinen! Minun piti arvostella AC4 jo kuun alussa, mutta aikataulut vähän venähtivät. Harkitsen edelleen, pitäisikö se arvostella näinkin pahasti jälkikäteen... Pitää nyt katsoa. :)

   Poista
 4. A Link to The Past seuraavaan retroluolastoon...?

  VastaaPoista