torstai 3. huhtikuuta 2014

Tietokone jälleen paskana

Jos vitutukseen voisi kuolla, elintoimintoni olisivat lakanneet viime sunnuntaina. Olin juuri editoimassa hiki hatussa uutta Retroluolasto-jaksoa (Final Fight -pelistä SNES:lle), kun tietokone aloitti varsin tutun känkkäränkkänsä. Ohjelmat kaatuilivat ja mikään ei tahtonut toimia. Päätinpä sitten hetken kiroilin jälkeen käynnistää masiinan uudestaan. Harmi vain, että sammutus laski leivänpaahtimen ikuiseen uneen. Huollossa epäilevät, että jokin virus olisi pyyhkinyt kerta kaikkiaan kaiken datan, mitä kiintolevyllä oli. Kaiken.

Mutta onneksi siellä huoltopalvelussa oli edelleen tallessa vanhan koneen kiintolevyltä pelastetut tiedot. Saan ne (jälleen kerran) takaisin, enkä surkean tuurini ansiosta joudu edes maksamaan koko lystistä. Mutta joudun tosiaan odottamaan vielä ensi viikkoon asti, ennen kuin pääsen rakkaan romulaatikkoni äärelle. Enitenhän tässä ärsyttää se, että videoiden editointi lykkääntyy niin pahasti. Niitä ei ole luvassa vielä aivan hetkeen.

Olen muuten pitkästä aikaa Kemijärvellä evakossa. Tarkoituksena olisi vähän rentoutua ja saada muuta ajateltavaa siksi aikaa, kun kallisarvoinen kiintolevyjä aamupalakseen mussuttava purkalla kasassa pysyvä neliytiminen nuhapumppuni on palauttamassa muistiaan. Hiihtämään en todellakaan lähde, vaikka täällä Lapin peräkylillä olisikin yltäkylläisesti kinoksia jäljellä. Muuta tekemistä kuitenkin riittää. Tarkoituksena olisi muun muassa taikoa vähän uusavutonta kokkausta Harrin suosiollisella avustuksella. Siitä tulee eeppistä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti