perjantai 30. toukokuuta 2014

Mario Kart 8 -arvostelu (Voiko vitutukseen kuolla?)
Mario Kart 8 julkaistiin viimeinkin! Itsehän iskin hampaani tähän kaverisuhteita pilaavaan moninpelimessiaaseen jo viikkokausia sitten, mutta videoarvostelun tekeminen vain venyi venymistään. Alun perin tämän kymmenminuuttisen luomuksen olisi ollut tarkoitus putkahtaa maailmaan jo pari päivää sitten, mutta editointi osoittautui uskomattomaksi urakaksi. Siis ei helvetti. Olen tähän asti käyttänyt vanhaa ja luotettavaa Pinnacle Studio 15 –ohjelmaa,  mutta nyt päätin päivittää versioon numero 16. Sain nimittäin ostettua kyseisen paketin reilulla parilla kympillä, ja olin tietysti onnesta soikeana. Mutta mikä yllätys minua odottikaan, kun pääsin uutukaiseen käsiksi.

Pinnacle Studio HD 16 on paskin editointiohjelma, mitä rahalla saa.

Se kaatuilee koko ajan. Siis aivan oikeasti viiden minuutin välein. Ilman mitään syytä. Teksti ”Ongelma katkaisi ohjelman virheettömän toiminnan” on pompannut tietokoneeni ruudulle niin monta kertaa parin viime päivän aikana, että siitä voisi tulla uusi motto elämääni. Voisin tatuoida tuon saatanan virhesanoman vasempaan pakaraani. Edes päivitysten lataaminen ei auttanut. Pinnacle 16 ei vain halua olla yhteistyössä kanssani! Pahin vaihe koitti vasta, kun videon kasaaminen oli jo periaatteessa valmis. Kun Pinnacle 16 yritti luoda 10 minuutin mittaista videotiedostoa, menetin melkein elämänhaluni. Ohjelma kaatui AINA kesken renderöinnin, ja vieläpä joka kerta eri kohdassa ja eri syystä. Homma onnistui vasta kahdeksannella yrityksellä! Silloinkin ohjelma kaatui heti kun video oli valmiina, ikään kuin protestiksi.

En enää ikinä halua nähdä näin paljoa vaivaa yhden pätkän vuoksi. Etenkin kun Pinnacle 16 vielä pilasi osan äänistä. Puheessani kuuluu parissa kohtaa todella vittumaista rasahtelua ja poksahtelua, jolle en enää voinut tehdä mitään. En ainakaan ilman, että ohjelma kaatuisi. Onneksi voin palata vanhan kunnon Pinnacle 15:n pariin tämän kamalan erehdyksen jälkeen.

Mutta juu, nauttikaahan arvostelusta. Ja jos omistatte Wii U:n, suosittelisin nauttimaan myös itse pelistä! Tulen varmaan tänä viikonloppuna kokemaan verkkopelaamisen ihmeet muiden suomalaisten Nintendofanien kanssa. Eiköhän se toimi hermolomana tämän editointihelvetin jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti