keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Opiskelijaelämän glamouria

Eissssssaatana.

Marraskuun loppu on yliopistomaailman kurimuksessa kieriskelevälle yksilölle kaikista pahinta aikaa. Kurssien deadlinet kasaantuvat yleensä samalle viikolle, jolloin opiskelijaparan taistelutahto joutuu koetukselle.Väsäsin maanantain ja tiistain mittaan peräti kahdentoista sivun mittaisen, täysin yhdentekevän oppimisportfolion informaatiotutkimuksesta. Aivoni sulivat velliksi viimeistään vääntäessäni käsitekarttaa oikuttelevan kuvankäsittelyohjelman avulla. Tänään vietin päiväni aamukymmenestä iltaseitsemään luennoilla, vaikka välissä kirjoittelinkin luentopäiväkirjaa tiedonhaun ja tallennuksen kurssista. Homman pitäisi olla valmis sunnuntaihin mennessä. Tosin kirjoitusurakkaani häiritsevät hieman huomisen KAKSI tenttiä. Siis samana päivänä. Niiihin pitäisi varmaan päntätä tänä iltana ja huomenna aamulla. Oikeastaan kirjoitan tätä blogimerkintää vain pakoillakseni velvollisuuksiani. :D

Vielä vähemmän naurattaa meikän varallisuustilanne. Jouduin jo pari viikkoa sitten lainaamaan satasen, jotta selviäisin kuun vaihteeseen saakka. No enpä selvinnyt. Tänään valuin miltei yhdeksän tunnin opiskelun päätteeksi kauppaan, nappasin hyllyltä kaksi mikropopparipussia ja mehutiivisteen. Maksusuoritus hylätty. Uusi yritys. Hylätty. Tilillä ei vain kerta kaikkiaan ole 3,15 euroa. :D Olin niin nuutunut etten jaksanut sen kummemmin tuohtua asiasta. Hörähdin vain kassalle: "Jaahas, tais loppua massit" ja laahustin pois paikalta. Kerjäämään almuja äidiltä.

Olen kyllä kerta kaikkiaan paska käyttämään rahaa. Kesällä ja syksyllä hankin kaikkea kivaa, marraskuussa ja loppukeväästä kärvistelen köyhänä. Jos mulla on rahaa, käytän rahaa. Ja sitten ei olekaan rahaa. Niinhän se menee. Jo viime vuonna kirosin asiaa, mutta silloin tilille jäi aina muutama kymppi. Nyt olen vielä pahemmassa pummitilassa, vaikka parin viikon ajan olen parhaani mukaan vältellyt turhia ostoksia. Pitää varmaan oikeasti siirtyä pelkkään makaroniin ja veteen... Tai sitten ensi keväänä en ostele puolen tonnin Xboxeja alkuvuodesta. Sekin olisi yksi keino.

Veronpalautukset ja opintorahat ilmestyvät tilille sitten joulukuun neljäntenä päivänä. Sitä odotellessa pitää pummia, totutella makaroniin... Ja kenties myydä pari peliä vähemmäksi. :D Säästämisen taitokin olisi varmaan korkea aika opetella. Jos ei vapaaehtoisesti, niin sitten pakon edessä niin kuin nyt.

Olisi varmaan kannattanut käydä se amis.

2 kommenttia:

 1. Moe! Oon salakyttäilly blogiasi jo hetken ja ny haluan vähä kehaista! Kiva blogi enkä oo aikasemmi törmänny tämmöseen 'peliblogii'. Jatka samaan malliin :)

  Kannattaa alku kuusta ostaa pakkaseen hätävarantoa ja/tai tehä isoja annoksia ruokaa ja pistää loput pakkaseen. Kun rahat loppuu ja nälkä yllättää jossain vaiheessa kuuta nii on mukava raidata pakastin.
  Siin voi samal leikkiä semmosta maailmanlopunmeininkiä hamstraamalla purkkimuonaa kaappeihi? :D

  Terveisin köyhä opiskelija

  VastaaPoista
 2. Hemmetin tuttu tilanne. nimim. päivä sitten 600€ tilillä ja nyt ei yhtään. Toki vuokra imaisi kolmasosan, mutta silti! Jos on paska rahan kanssa niin sitten on ainakin onnellinen materiaan minkä on ostanut, lol.
  Kannattaa muuten ostaa pähkinöitä/siemeniä hyllyihin, jos et allerginen ole niille. Siemenet ruuanlaitossa lisää ruuan kuitupitoisuutta ja näin ollen se on täyttävämpää, plus maha tykkää! Ja pähkinät taas voivat olla herkuttelua tai hätätilanteita varten, joissain pähkinöissä esim. muskottipähkinöissä, on ihan sairaasti proteiinia ja hiilareita joten ne on mitä mainioimpia nälän tyydyttäviä naposteltavia juttuja.

  VastaaPoista