keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Joka päivä mä vaan töitä teen...Urgh. Tätä naputellessani ulkona riehuva vesisade on yltymässä raamatullisiin mittasuhteisiin. Kadut lainehtivat ja ihmisiltä lentävät lakit päästä. Pyörällä kulkiessa oli valehtelematta hengenlähtö lähellä. Mutta pakko oli polkea, koska meikäläinen on nykyään kesätöissä! Toukokuu ja kesäkuun alku kuluvat Oulun Tietomaassa oppaan hommissa. Tällainen asiakaspalvelujuttu sujuu meikäläiseltä ihan luonnostaan, joten olin jo ekan päivän jälkeen kokenut konkari... Tai sitten en ihan. Mutta jo ensimmäisten päivien aikana kävi selväksi, että tässä on kyseessä mukavin kesäduuni pitkään aikaan.

Jos joku ei tiedä Tietomaasta mitään, niin tiivistettynä paikka voisi kuvailla Oulun keskustan läheisyydessä kyhjöttäväksi, jokseenkin hämmentäväksi tiedekeskukseksi. Siis se on vähän kuin tiedemuseo, jossa pääsee kuitenkin itse kokeilemaan ja räpeltämään laitteita. Masiinoita löytyykin monenlaisista simulaattoreista (Lentokone, moottorivene, vuoristorata, trukki jne…) tarkkuusammuntaan, fakiirinmattoon, reaktiopeleihin, tanssipeleihin ja niin edelleen. Kolmiulotteisia tiedeleffojakin löytyy jos sellaiset kiinnostavat. Sadan viidenkymmenen neliömetrin kokoiselta kankaalta katselisi mielellään paljon muutakin, heh heh. Siis käytännössä paikka on hassuista teknologialeluista kiinnostuneille melkoinen aarreaitta. 

Ai niin. Lisäksi siellä on dinosauruksia.


Haluaisin tämän seinälle roikkumaan. :D


Ensimmäisen viikon jälkeen kaikki seksikäs ja vähemmän seksikäs sisältö on tietysti tullut ihan liian tutuksi, mutta asiakkaiden kanssa jutustelu ja palloilu tekee edelleen höpöä. Etenkin pentujen mielipuolista intoa seuraa tosi mielellään sivusta. En tajua, miten keskenkasvuiset jaksavat aina kulkea joka paikkaan juoksemalla ( ja sotahuutojen saattelemana) mutta hyvä kun jaksavat. Vanhalta ja raihnaiselta kesätyöntekijältä uhkaa lähteä kuulo, kun mukuloiden pataljoona pääsee vauhtiin simulaatiohuoneen kieputtimissa. :D

Mutta joo, helatorstainakin olisi töitä luvassa. Sitten lähden taas Kemijärvelle pitkästä aikaa. Ehkä jaksan jopa päivittää blogia taas vähän aktiivisemmin! 

Toivottavasti olette muuten katsoneet viikon takaisen Retroluolasto-jakson, jossa höpisin Lylat Warsista. Olen tekeleeseen aika tyytyväinen. :) Seuraava video ilmestynee vasta viikon päästä, mutta hyvää kanattaa odottaa. Luvassa verta ja suolenpätkiä ja ehkä muutakin silmänkarkkia Mortal Kombat X:n muodossa. Whoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti