perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kuinka nörtti ryhtyi hakkaamaan säkkiä. Heh heh.

Meikän opiskelijakämpän kellarissa sijaitsee jokin kuntosalin tapainen ja viehättävän tunkkaiselta tuoksahtava tila. Mikäli uskaltautuu tähän keltaisessa valossa kylpevään hikisyyden tyyssijaan, saattaa sieltä bongata lukuisia punttisaleilta tuttuja laitteita. Toki sillä erotuksella että huomattava osa noista laitteista on rikottu korjauskelvottomiksi. Kerrostalomme tuntien tämä tuskin yllättää ketään. Hississäkin on graffiteja, jotka näyttävät kehitysvammaisen lapsen piirtämiltä.

Ghettomaisesta ulkonäöstä johtuen salilla on varsin usein ihan tyhjää, ja silloin on meikäläisen aika iskeä. En suinkaan hyökkää käsipainojen tai soutulaitteiden kimppuun, koska ajatuskin basilleja kuhisevista metallitangoista saa kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäni. Punttisali ei ylipäätään ole se meikän juttu, kuten hattaratikkua muistuttavista käsivarsistani epäilemättä näkee. Olen kuitenkin aloittanut vastikään uuden liikunnallisen harrastuksen, nimittäin kuntonyrkkeilyn! Siihen tarkoitukseen ghettosalin tuhanteen otteeseen piesty mätisäkki riittää mainiosti.Alun perin sain innostuksen kuntonyrkkeilyyn... Wii Fit Plussasta joskus viime vuonna. Vaikka kyseinen videopeliksi naamioitu teknologiademo ei onnistunut houkuttelemaan meikää terveellisempien elämäntapojen pariin, nautin kovasti rytminyrkkeilyminipelistä (yhdyssanahirviö, argh). Siinähän siis imitoitiin nyrkkeilyä Wiin ohjaimet käsissä ja steppailtiin tasapainolaudan kanssa. Pelatessa oppi joitain nyrkkeilyn liikeratoja ja etenkin askeleiden ottoa kunkin lyönnin kohdalla. Halusin ryhtyä rankaisemaan oikeaa nyrkkeilysäkkiä.

Koska olen tunnetusti todella oma-aloitteinen kaiken liikunnan suhteen, odotin vuoden verran ennen kuin tein asian eteen yhtään mitään. Eräällä Rovaniemen reissulla äiti sitten tarjoutui sponsoroimaa meikälle nyrkkeilyhanskat jostain urheiluliikkeestä. Vein hanskat kotiin ja perehdyin netissä nyrkkeilytekniikkoihin ja mahdollisiin treeneihin. Perehtymisellä tarkoitan vartin pläräystä Googlessa. Sitten kipitin kellariin ja ryhdyin moukaroimaan sitä säkkiä naurettavilla pikku siimoillani. Hiki tuli ja hartiajumit lähtivät! Tämähän oli parasta treeniä pitkään aikaan! Vinot vatsalihakset olivat hellänä rankasta riehumisesta pari päivää, mutta sitten uskaltauduin salille jälleen. Toisen puolituntisen päätteeksi säkki rojahti jumalattoman rytinän saattelemana salin lattialle!

FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUU-

Oloni oli kuin Ivan Dracolla mutta oikeasti syynä säkin pettämiseen oli uskomattoman huono kiinnityskoukku, joka yksinkertaisesti lahosi ja ratkesi kymmenien kilojen painoisen säkin heilumisen vuoksi. (Höhöhö säkit heiluu röh röh). Kipitin paikalta pois vähin äänin ja ajattelin mielessäni ilmoittaa asiasta taloyhtiölle. No, se unohtui hetkeksi koska muistini on kuin kultakalalla, ja pelkäsin että joutuisin selittelemään kuntoiluvälineen karua kohtaloa ulkopuolisille. Pistin hanskat naulaan ja annoin asian olla. Ajattelin aloittaa ohjatun kuntonyrkkkeilyn "sitten joskus".

Helsingin reissun jälkeen päätin kurkata ovenraosta sisälle saliin, ja yllättäen näin että sama kulunut säkki roikkui jälleen katosta, ja tällä kertaa siinä oli niin paljon kettinkiä että sen varassa olisi voinut vaikka keinua. Kävin taas tuumasta toimeen ja ryhdyin kuntoilemaan. Treeni olikin paras siihen mennessä! Puolen tunnin tiiviin hakkaamisen päätteeksi olin aivan hengästynyt, hikinen ja euforinen, enkä ollut edes rikkonut mitään paikkoja. Tai niin luulin. Todellisuudessa rystyseni olivat auenneet hanskojen alla, mutta en treenien tuoksinnassa ehtinyt huomata koko asiaa.

Rystysiä kirveli ja ne märkivät ikävästi. :C

Seuraavana iltana en malttanut pysyä poissa salilta, vaan ryhdyin taas hommiin. Rystysiin ei enää edes sattunut joten vedin taas semi kovalla pöhinällä. Lopuksi otin hankat käsistä ja  yllättäen reunimmaiset rystyseni näyttivät suurin piirtein nyljetyiltä. Paljon pahemmilta kuin tuossa edellisenä päivänä nappaamassani kuvassa. Au au au au. Paranemisessa meni ja menee vielä tovi, koska ruvet aukesivat alussa ainakin kahdesti päivässä. Nyt ne ovat jo paremmassa kuosissa.

Tässä vaiheessa Mikli suositteli hankkimaan nyrkkeilysiteet hanskojen alle tuollaisten vammojen välttämiseksi. Niin ilmiselvä idea, ettei se käynyt mielessänikään! Intersportissa siteet maksoivat alle kahdeksan euroa, ja tunsin itseni kovaksikin katutappelijaksi kääriessäni niitä pikku kämmenteni ympärille. Ohjeet tähän operaatioon piti katsoa netistä, koska ensiksi kädet näyttivät kännissä käärityn muumion kourilta.

Näääin ne laitetaan. Silmälasit olisivat tiellä treenien aikana joten jätän ne suosiolla pois. Ps. POSE!


Nyt kuntonyrkkeily tuntuu todella mukavalta, ja usean harjoittelukerran jälkeen tekniikka alkaa olla (tietääkseni) hallussa. Lyönneissä on yllättävän paljon voimaa kun käyttää koko kroppaa eikä vain huido käsillä niin kuin raivokohtauksen saanut nelivuotias. Aion syksyn tullessa käydä ihan ohjatussa kuntonyrkkeilyssä, jotta saisin harjoituksista vielä tehokkaampia. Siellä myös varmasti neuvotaan jos teen jotain tietämättäni väärin.

Mutta toistaiseksi aion nauttia uudesta harrastuksesta omissa oloissani, ghettosalin perimmäisessä nurkassa. Tästä se lähtee!

3 kommenttia:

  1. Rocky:n legendaariset reenibiisit soimaan niin menee parikin säkkiä ööö... per kerta. Jos haluut jotkut suht halvat kuulokkeet jotka pysyy päässä vähän kovemmassa mätkeessä ja äänenlaatu on mukiinmenevä reenatessa, suosittelen LittleBigSoundeja (malli riippuu mitä musiikkia kuuntelee).

    VastaaPoista
  2. Oululla on uusi kuningas.

    VastaaPoista